Ρέγγα νηστίσιμη στο γκαζάκι ή στο τζάκι σε λάδι

2014-09-24
ρεγγα νηστισιμη
  • Σερβίρεις : 1-2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 10m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις ρέγγα νηστίσιμη στο γκαζάκι ή στο τζάκι σε λάδι, ένα αγαπημένο ψάρι με μεγάλη διατροφική αξία που συνοδεύεται με όλα τα νηστίσιμα φαγητά και είναι πολύ χορταστική. Μπορεί να έχει πολλές θερμίδες όμως είναι ιδανική για μεζέ και σαν συνοδευτικό σε ελαφριά γεύματα για να σε κρατάει χορτάτο όλη μέρα! Δοκίμασε να την φτιάξεις και σίγουρα θα σου αρέσει πολύ.

Υλικά

  • 1 ρέγγα
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πιάνουμε τη ρέγγα με ένα πιρούνι ή την πιάνουμε από το κεφάλι

Βήμα 2

Τη βάζουμε πάνω από μια φλόγα- στο γκαζάκι ή στο τζάκι

Βήμα 3

Την αφήνουμε μέχρι να καψαλιστεί η πέτσα

Βήμα 4

Τη βάζουμε σε πιάτο και την φιλετάρουμε

Βήμα 5

Κόβουμε το κεφάλι, την ουρά, τα κόκαλα

Βήμα 6

Κρατάμε το ψαχνό και την διατηρούμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο

Βήμα 7

Η ρέγγα νηστίσιμη στο γκαζάκι ή στο τζάκι σε λάδι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να το συνοδεύσεις τέλεια με όσπρια
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή