Ρίκι στη σχάρα στα κάρβουνα

2014-09-01
ρικι στα καρβουνα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις ρίκι στη σχάρα στα κάρβουνα, ένα πολύ νόστιμο ψάρι που είναι γνωστό και ως παλαμίδα. Γίνεται πολύ νόστιμο στα κάρβουνα και μπορεί να σερβιριστεί ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο με ένα ωραίο συνοδευτικό. Είτε βρεις μικρά ή μεγάλα ψάρια μπορείς να τα ετοιμάσεις εύκολα και να τα απολαύσεις μετά από λίγη ώρα! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 4 ρίκι
  • 1 λεμόνι
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ.γλ. βούτυρο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ρίκι καλά, κόβουμε το κεφάλι, την ουρά και τα κόκαλα

Βήμα 2

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με χυμό από λεμόνι

Βήμα 3

Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 λεπτά

Βήμα 4

Τα βγάζουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο

Βήμα 5

Τα βάζουμε σε σχάρα στα κάρβουνα και τα γυρίζουμε αρκετές φορές με΄χρι να γίνουν προσθέτοντας λάδι αν χρειαστεί

Βήμα 6

Αναμειγνύουμε τον μαϊντανό με το βούτυρο

Βήμα 7

Σερβίρουμε τα ψάρια βάζοντας μια κουταλιά βούτυρο από πάνω

Βήμα 8

Τα ρίκι στη σχάρα στα κάρβουνα είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή και για άλλα ψάρια
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή