Ρίκι ψάρι ψητό στη λαδόκολλα στο φούρνο

2014-09-07
ρικι στη λαδοκολλα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να μαγειρέψεις ρίκι ψάρι ψητό στη λαδόκολλα στο φούρνο χωρίς κόπο και να ετοιμάσεις ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα. Το ψάρι είναι ιδανικό τόσο για τραπέζια με φίλους, συγγενείς ή την οικογένεια αλλά ακόμα και για πιο ρομαντικές περιπτώσεις, αφού είναι ελαφρύ και πολύ νόστιμο. Με αυτή τη συνταγή πάντως θα ετοιμάσεις γρήγορα ένα πολύ όμορφο πιάτο.

Υλικά

  • 1 κιλό ρίκι
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο
  • 1 καρδιά αγκινάρας ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι
  • 2 κουτ.σούπας καρύδια
  • 15 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 αποξεραμένο βερίκοκο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον άνηθο με το ελαιόλαδο,τα καρύδια, το βερίκοκο σε κομμάτια, αλάτι-πιπέρι και λεμόνι

Βήμα 2

Αφήνουμε για μια ώρα στη μαρινάδα το ψάρι που το έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά

Βήμα 3

Ανοίγουμε λαδόκολλα και το τοποθετούμε στη μέση

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και περιχύνουμε με τη μαρινάδα

Βήμα 5

Κλείνουμε σε πακέτα και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου σε υψηλή θερμοκρασία

Βήμα 6

Το ρίκι ψάρι ψητό στη λαδόκολλα στο φούρνο είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να δοκιμάσεις την ίδια συνταγή με κάποιο παρόμοιο ψάρι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή