Ρίκι ψάρι παστό και ξιδάτο στην κατσαρόλα

2014-03-17
Ρίκι ψάρι παστό
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Το ρίκι είναι ένα από τα πιο δυσεύρετα ψάρια με μια πολύ ιδιαίτερη γεύση. Η συνταγή που ακολουθεί αφορά στο να μαγειρέψεις ρίκι ψάρι παστό και ξιδάτο κατσαρόλας και είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Ελληνικής κουζίνας την οποία σου προτείνω να δοκιμάσεις και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 2 ρίκια, παραπάνω από ένα κιλό
  • 1/2 κιλό ξύδι
  • 300 γραμ. λάδι
  • μπόλικη ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα ρίκια, πετάμε τα κεφάλια και το υπόλοιπο το κόβουμε σε φέτες, τις τοποθετούμε σε κατάλληλο σκεύος με το νισό κιλό ξύδι και τις αφήνουμε 2 ώρες να σταθούν μέσα στο ψυγείο.

Βήμα 2

Βάζουμε όλο το λάδι στην κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το καβουρδίζουμε ελαφρά.

Βήμα 3

Στραγγίζουμε τις φέτες του ψαριού καλά από το ξύδι και τις στρώνουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε ανάμεσα λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.

Βήμα 4

Σερβίρουμε το ρίκι ψάρι παστό με χόρτα βραστά ή ωμή σαλάτα εποχής.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή