Ραβανί Θεσσαλονίκης σιροπιαστό με ξύσμα πορτοκαλιού και σιμιγδάλι

2015-04-14
Ραβανί Θεσσαλονίκης σιροπιαστό με ξύσμα πορτοκαλιού και σιμιγδάλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Σου παρουσιάζω παρακάτω μια νοστιμότατη πρόταση για να φτιάξεις το ραβανί Θεσσαλονίκης σιροπιαστό με ξύσμα πορτοκαλιού και σιμιγδάλι που θεωρώ πως είναι μια από τις νοστιμότερες συνταγές για ραβανί που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας. Είναι μια κλασική πρόταση καθώς η βάση της συνταγής είναι η σιμιγδάλι, περιέχει ξύσμα πορτοκαλιού και είναι λουσμένο με σιρόπι το οποίο εκτός από ζάχαρη περιέχει και λεμόνι για να σπάσει λίγο η γλυκύτητα. Σου συνιστώ να μαγειρέψεις την πρόταση αυτή και να μοιραστείς τα σχόλια σου μαζί μου, εγώ το καταναλώνω όλους τους μήνες του χρόνου και είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 κούπα του τσαγιού βούτυρο καλό
  • 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι
  • 2 κούπες του τσαγιού σιμιγδάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαίκιν πάουντερ
  • λίγο ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
  • Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κούπες του τσαγιού νερό
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε λεκάνη, για πέντε λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, την πορτοκαλόφλουδα τριμμένη και δουλεύουμε συνέχεια.

Βήμα 3

Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια και τα ενώνουμε με το μίγμα.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι, τη μπαίκιν, λίγο αλεύρι, και συνεχίζουμε το δούλεμα ώσπου να τελειώσουν.

Βήμα 5

Βουτυρώνουμε ανάλογο ταψί και αδειάζουμε μέσα το μίγμα (πρέπει να πιάνει ύψος δυόμιση με τρία δάχτυλα).

Βήμα 6

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 40 λεπτά και ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι.

Βήμα 7

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι κομμένο στη μέση και μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το ποτίζουμε με το σιρόπι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή