Ραβανί με επικάλυψη γλάσο σοκολάτας ακαταμάχητο της παρέας

2015-04-29
Ραβανί με επικάλυψη γλάσο σοκολάτας ακαταμάχητο της παρέας
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Σου παρουσιάζω μια εξαιρετική σπεσιαλιτέ από την Σαντορίνη για να φτιάξεις το ραβανί με επικάλυψη γλάσο σοκολάτας ακαταμάχητο της παρέας που είναι μια ιδιαίτερη πρόταση σε σχέση με τις συνηθισμένες συνταγές για ραβανί που θα βρεις στον ιστότοπο μας καθώς περιέχει σοκολάτα η οποία τροποποιεί την αρχική γεύση και δημιουργεί ένα καινούριο απολαυστικό συνδυασμό για τον ουρανίσκο σου. Πέραν της σοκολάτας, η βάση για το ραβανί μας είναι η φρυγανιά, η συνταγή περιέχει αμύγδαλο και γλυκαίνεται με το κονιάκ και με την κανέλα εκτός προφανώς της επικάλυψης. Είναι μια πρόταση υπερπαραγωγή την οποία σου προτείνω να μαγειρέψεις και να την τιμήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη και μην ξεχνάς πως για όποια βοήθεια χρειαστείς μπορείς να μου στείλεις στον χώρο που είναι τα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας στο τέρμα της συνταγής. Καλή απόλαυση εύχομαι και καλό μαγείρεμα.

Υλικά

  • μισό φλιτζάνι ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές μπαίκιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • μισό φλιτζάνι αμύγδαλα
  • Για το σιρόπι:
  • μισό φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • Για την κρέμα:
  • 1 φλιτζάνι κόρν φλάουρ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • σοκολάτα κουβερτούρα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε καλά τα 10 αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλα, τη μπαίκιν πάουντερ και τέλος τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα.

Βήμα 2

Όταν το μίγμα γίνει έτοιμο, το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνειά του και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Βήμα 3

Δένουμε το σιρόπι στη φωτιά και όταν κρυώσει το ρεβανί, το περιχύνουμε με το σιρόπι καυτό.

Βήμα 4

Βάζουμε κατσαρολίτσα στη φωτιά με 1 ποτήρι νερό, 1 ποτηράκι κονιάκ και το κόρν φλαόυρ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.

Βήμα 5

Ρίχνουμε και την κουβερτούρα και γυρίζουμε ωσότου γίνουν όλα μία ομοιόμορφη πηχτή κρέμα, που τη στρώνουμε πάνω στο ρεβανί μας.

Βήμα 6

Σερβίρεται και ζεστό, αλλά είναι καλύτερο κρύο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή