Ραβανί με ινδική καρύδα και ούζο νηστίσιμο υπέροχο

2015-04-20
Ραβανί με ινδική καρύδα και ούζο νηστίσιμο υπέροχο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Σου παρουσιάζω μια Μακεδονίτικη σπεσιαλιτέ για να φτιάξεις ένα πολύ νόστιμο γλυκό με ραβανί με ινδική καρύδα και ούζο νηστίσιμο υπέροχο που είναι μια από τις πιο πρωτότυπες και ιδιαίτερες προτάσεις για ραβανί που έχουμε να σου κάνουμε στον ιστότοπο μας. Η συνταγή βασίζεται στην μαγειρική σόδα και στο μπέικιν πάουντερ, δεν περιέχει σιμιγδάλι και η γεύση της είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού των παραπάνω υλικών, με τα κλασική υλικά που συνθέτουν ένα ραβανί καθώς και με το ούζο και στο τέλος με το σιρόπι που το περιχύνουμε στο ραβανί μας. Είναι νοστιμότατη συνταγή, γλυκύτατη και σου προτείνω να την φτιάξεις και να την σερβίρεις είτε σαν απογευματινό σνακ είτε σαν επιδόρπιο στο γεύμα της ημέρας σου.

Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού καρύδα Ινδική
  • 2 ποτήρια του νερού αλεύρι
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού γάλα
  • 8 αυγά
  • 1 κουταλιά γεμάτη μπαίκιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • 2 κουταλιές σούπας ούζο
  • 1 μεγάλο βιτάμ
  • 1 χαρτάκι βανίλια
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλάκι ζουμί από λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βιτάμ στη λεκάνη ώσπου να ασπρίσει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βήμα 4

Τα ασπράδια τα χτυπάμε χωριστά.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το γάλα, το ούζο ανακατεμμένο με τη σόδα, τη βανίλια, την καρύδα τριμμένη και τα δουλεύουμε.

Βήμα 6

Στο αλεύρι ανακατεύουμε το μπαίκιν πάουντερ και ρίχνουμε λίγο αλεύρι, λίγο ασπράδι αυγού και τα δουλεύουμε συνέχεια ώσπου να γίνει μία ζύμη.

Βήμα 7

Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το γλυκό και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.

Βήμα 8

Κουνάμε λίγο το ταψί να ισιώσει το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία 1 ώρα.

Βήμα 9

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι.

Βήμα 10

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν 5 λεπτά, προσθέτουμε και 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι και σιροπιάζουμε το γλυκό.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή