Ραβανί με ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι ψιλό γλυκό και εύκολο

2015-04-12
Ραβανί με ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι ψιλό γλυκό και εύκολο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εκπληκτική συνταγή για ραβανί με ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι ψιλό γλυκό και εύκολο θα βρεις παρακάτω που είναι μια σπεσιαλιτέ από την Πελοπόννησο και είναι μια συνταγή διαφορετική από τις γνωστές προτάσεις για ραβανί που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Η βάση της είναι η σιμιγδάλι αλλά περιέχει διάφορα υλικά που ορίζουν την γεύση της όπως το ινδοκάρυδο, τα αμύγδαλα, η τρούφα και φυσικά το σιρόπι. Είναι μια γευστικότατη πρόταση, από τις αγαπημένες μου και σου συνιστώ χωρίς δεύτερη σκέψη να δοκιμάσεις να την φτιάξεις και να μοιραστείς τις εντυπώσεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου μαζί μου. Για όποια απορία έχεις μπορείς να μου στείλεις την ερώτηση σου στο χώρο που είναι τα σχόλια στο τέλος της συνταγής.

Υλικά

  • 1 βιτάμ
  • 640 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 640 γραμ. ζάχαρη
  • 160 γραμ. αλεύρι
  • 1 μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας μπαίκιν πάουντερ
  • 3 χαρτάκια βανίλια
  • 10 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού νερό
  • 100 γραμ. αμύγδαλα
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • λίγη τρούφα ή καρύδα για πασπάλισμα
  • λίγο βούτυρο για άλειμμα του ταψιού
  • Για το σιρόπι:
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 κουταλιά σούπας λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια και κάνουμε μαρέγκα σφιχτή.

Βήμα 2

Στη λεκάνη ρίχνουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε αρκετή ώρα, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τους κρόκους και χωρίς να σταματήσουμε το δούλεμα, ρίχνουμε το κονιάκ, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες, το νερό, λίγο λίγο το σιμιγδάλι, το αλεύρι που μέσα έχουμε ανακατέψει το μπαίκιν πάουντερ και τελευταία τη μαρέγκα.

Βήμα 4

Αφού όλα μαζί τα δουλέψουμε λίγο ακόμα, αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 5

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Βήμα 6

Ψήνουμε το γλυκό σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά.

Βήμα 7

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βήμα 8

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 5 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι και σιροπιάζουμε το γλυκό.

Βήμα 9

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τρούφα ή με τριμμένη καρύδα, αφήνουμε να πιεί το σιρόπι, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή