Ραβανί με καρύδα εύκολο και γλυκό χωρίς γιαούρτι της Λευκάδας

2015-04-18
Ραβανί με καρύδα εύκολο και γλυκό χωρίς γιαούρτι της Λευκάδας
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Σου στέλνω μια νοστιμότατη πρόταση για να μαγειρέψεις το ραβανί με καρύδα εύκολο και γλυκό χωρίς γιαούρτι της Λευκάδας το οποίο είναι μια αρκετά παλιά και παραδοσιακή τοπική σπεσιαλιτέ. Η πρόταση αυτή έχει μερικές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές με ραβανί που υπάρχουν καθώς δεν περιέχει σιμιγδάλι αλλά έναν συνδυασμό φαρίνας, βιτάμ, αυγών, γάλακτος και νερού. Την γλυκιά γεύση την αποκτά καθαρά από το σιρόπι το οποίο φτιάχνουμε προσθέτοντας διάφορα υλικά που του δίνουν το τελικό γευστικό αποτέλεσμα το οποίο προσωπικά βρίσκω εκπληκτικό. Σου προτείνω να δοκιμάσεις την παρακάτω πρόταση και να μου στείλεις όποιο σχόλιο, γνώμη ή ερώτηση έχεις να κάνεις. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 200 γραμ. καρύδα (Ινδική)
  • μισό κιλό κόκκινη φαρίνα (Γιώτη)
  • 6 αυγά
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 1 μεγάλο βιτάμ
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 σωληνάκι βανίλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 - 3 γαρύφαλλα
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • λίγη φλούδα από λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βήμα 2

Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε στους κρόκους.

Βήμα 3

Συνεχίζουμε να χτυπάμε ρίχνοντας λίγο αλεύρι, λίγο γάλα, λίγο αλεύρι, λίγο γάλα, ώσπου να τελειώσουν.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τέλος, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, την καρύδα, αφού κρατήσουμε λίγο για πασπάλισμα.

Βήμα 5

Στρώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί (μέτριο σε μέγεθος) και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 45 λεπτά.

Βήμα 6

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα μυρωδικά βράζοντάς το 5 - 10 λεπτά.

Βήμα 7

Μόλις βγάλουμε το ρεβανί και μισοκρυώσει, το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι σιγά - σιγά.

Βήμα 8

Κόβουμε τρίγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με την καρύδα που κρατήσαμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή