Ραβανί με πορτοκάλι χυμό και αμυγδαλόψυχα χωρίς βούτυρο

2015-04-09
Ραβανί με πορτοκάλι χυμό και αμυγδαλόψυχα χωρίς βούτυρο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Σου παραθέτω μια νοστιμότατη και εκπληκτική πρόταση για να φτιάξεις το ραβανί με πορτοκάλι χυμό και αμυγδαλόψυχα χωρίς βούτυρο όπως το έφτιαχνε η μαμά της κολλητής της γυναίκας μου στην περιοχή των Σερρών. Είναι μια φανταστική πρόταση ελαφρώς ιδιαίτερη σε σχέση με διάφορες συνταγές για ραβανί που μπορείς να δεις καθώς περιέχει γλυκό του κουταλιού, αρκετό πορτοκάλι και πολύ αμύγδαλο. Το τελικό του αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, όπως και η γεύση του και σου προτείνω να δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή και να μου στείλεις όποιες διευκρινήσεις ή απορίες προκύψουν στην πορεία καθώς και τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου από το τελικό αποτέλεσμα της συνταγής αυτής. Καλό μαγείρεμα και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 18 αυγά
  • μισό κιλό ζάχαρη για μέσα
  • μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • μισό φλιτζάνι νερατζάκι πράσινο γλυκό του κουταλιού
  • μισό φλιτζάνι πορτοκάλι
  • Για το σιρόπι:
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 βανίλιες

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη 40 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα, το σιμιγδάλι, τα μισά αμύγδαλα και όλα τα νεράτζια - πορτοκάλια σε μικρά κομματάκια και τα δουλεύουεμ καλά.

Βήμα 3

Αλείφουμε μεγάλο ταψί, αδειάζουμε μέσα το γλυκό.

Βήμα 4

Ισιώνουμε την επιφάνειά του και σκορπάμε πάνω της τα υπόλοιπα αμύγδαλα.

Βήμα 5

Φουρνίζουμε το ταψί και ψήνουμε το ραβανί στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Βήμα 6

Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 7

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Βήμα 8

Βράζουμε σε κατσαρολίτσα τη ζάχαρη με το νερό 2 λεπτά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή