Ραβανί Ξάνθης εύκολο με ψιλό σιμιγδάλι και γρήγορο

2015-04-07
Ραβανί Ξάνθης εύκολο με ψιλό σιμιγδάλι και γρήγορο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου παρουσιάζω μια φανταστική συνταγή για ραβανί Ξάνθης εύκολο με ψιλό σιμιγδάλι και γρήγορο που έμαθα στα φοιτητικά μου χρόνια στην Κομοτηνή καθώς πρόκειται για μια από τις πιο απλές συνταγές για ραβανί που θα βρεις και που μπορείς να φτιάξεις. Βασίζεται στην σιμιγδάλι και περιέχει αυγά, ζάχαρη και λεμόνι και μόνο αυτά, δηλαδή τα υλικά του είναι λίγα και μαγειρεύεται γρήγορα και εύκολα. Μπορείς να κάνεις τα πειράματα σου προσθέτοντας επιπλέον υλικά στην γέμιση, μπορείς να προσθέσεις σιρόπι και φυσικά μπορείς να το εμπλουτίσεις με γλυκαντικά για να φτιάξεις διαφορετική γεύση. Μπορείς να κάνεις δεκάδες προσπάθειες ακόμα και σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Αυτή είναι η βασική συνταγή στην οποία προτείνω να φτιάξεις, να πατήσεις πάνω της και να πειραματιστείς με διαφορετικούς συνδυασμούς ανά κομμάτι. Στείλε μου ότι σου άρεσε περισσότερο και ότι λιγότερο στην περιοχή που είναι τα σχόλια στο κάτω μέρος της συτναγής αυτής.

Υλικά

  • μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 12 αυγά
  • 1.250 γραμ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με ένα ποτήρι ζάχαρη και χωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.

Βήμα 2

Ενώνουμε και τα δύο μέσα σε λεκάνη και δουλεύουμε ρίχνοντας λίγο - λίγο το σιμιγδάλι.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε ταψί Νο 32, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε στο φούρνο, μισή ώρα και σε 200 βαθμούς θερμοκρασία.

Βήμα 4

Βράζουμε στο μεταξύ το σιρόπι με την υπόλοιπη ζάχαρη, 6 ποτήρια νερό και μισό λεμόνι (φλούδα και ζουμί), χωρίς να το δέσουμε καλά.

Βήμα 5

Σιροπιάζουμε το ρεβανί (κρύο) με το σιρόπι (ζεστό) και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή