Ραβανί Τούρκικο με χοντρό σιμιγδάλι και χωρίς γάλα της Ανθής

2015-05-31
Ραβανί Τούρκικο με χοντρό σιμιγδάλι και χωρίς γάλα της Ανθής
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου στέλνω ένα νοστιμότατο ραβανί Τούρκικο με χοντρό σιμιγδάλι και χωρίς γάλα της Ανθής, αυτό που αποκαλούν μπακάλ ρεβανί καθώς είναι μια παραδοσιακή συνταγή ελαφρώς διαφορετική από τις γνωστές προτάσεις για ραβανί μιας και δεν περιέχει γάλα αλλά έχει σαν βάση το σιμιγδάλι το οποίο είναι χοντρό, προσθέτουμε αυγά και βούτυρο και το γλυκαντικό στοιχείο είναι μόνο η ζάχαρη. Η πρόταση είναι ενδεδειγμένη για πειραματισμούς και προσθήκες υλικών και σου συνιστώ να την δοκιμάσεις, να πειραματιστείς και να μου πεις τι παραλλαγή έκανες αν κάνεις τελικά και ποια είναι η τελική σου εντύπωση σχετικά με την συνταγή αυτή. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 500 γραμ. νερό
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 τέταρτο του κιλού βούτυρο κρέμα
  • 1 τέταρτο του κιλού σιμιγδάλι χοντρό
  • Για το σιρόπι:
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε τη ζάχαρη στο νερό, ρίχνουμε και τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το δούλεμα, ώσπου να γίνει το μίγμα μία λεία ζύμη.

Βήμα 3

Λιώνουμε το βούτυρο στο ταψί και αδειάζουμε σε αυτό το μίγμα που ετοιμάσαμε.

Βήμα 4

Το φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο.

Βήμα 5

Όταν ροδίσει, ρίχνουμε στο ταψί το σιρόπι (που έχουμε βράσει προηγουμένως) και το ξαναψήνουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή