Ραβιόλια με κιμά

2014-05-14
ραβιολια με κιμα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις στο σπίτι ραβιόλια με κιμά, ένα εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο!

Υλικά

  • 2/3 κούπας κιμά (ανάμεικτο)
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 4 αυγά
  • Μισό κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα ζεστό νερό
  • 2/3 κούπας τυρί ρικότα
  • 1/3 κούπας παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με 3 αυγά και ζυμώνουμε με το χέρι

Βήμα 2

Προσθέτουμε αλάτι και ζεστό νερό αν χρειαστεί

Βήμα 3

Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη

Βήμα 4

Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

Βήμα 5

Αναμειγνύουμε το 1 αυγά με τα υπόλοιπα υλικά

Βήμα 6

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα

Βήμα 7

Χωρίζουμε σε κομμάτια και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι γέμιση

Βήμα 8

Κλείνουμε καλά πιέζοντας τις άκρες

Βήμα 9

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά

Βήμα 10

Τα ραβιόλια με κιμά είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Συνόδευσε με σάλτσα μπολονέζ
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή