Ρεβίθια με λουκάνικα και πράσα

2014-06-11
Ρεβιθια με λουκανικα και πρασα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια υπέροχη συνταγή για ρεβίθια με λουκάνικα και πράσα, ένα πολύ νόστιμο πιάτο με γεύσεις και από τα τρία βασικά συστατικά που μπορείτε να απολαύσετε όλο τον χρόνο!

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 3 πράσα κομμένα
  • 1 πουμαρό ντομάτα
  • 1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό από το προηγούμενο βράδυ

Βήμα 2

Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε

Βήμα 3

Τα βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος ή σε γάστρα

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι

Βήμα 5

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα λουκάνικα και τα πράσα

Βήμα 6

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 7

Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 8

Τα ρίχνουμε στο σκεύος και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 40 λεπτά

Βήμα 9

Τα ρεβύθια με λουκάνικα και πράσα είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή