Ρεβύθια με σπανάκι και κάρυ

2014-06-19
Ρεβιθια με σπανακι και καρυ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πεντανόστιμη συνταγή για ρεβύθια με σπανάκι και κάρυ που μπορείς να φτιάξεις καθημερινά για το μεσημεριανό τραπέζι.

Υλικά

  • 500 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 4 κούπες σπανάκι κομμένο
  • Μισή κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πουμαρό ντομάτα ή φρέσκιες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κουτ.σούπας τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 & 1/2 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. μαύρη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πολτοποιούμε σε μίξερ το τζίντζερ και το κρεμμύδι

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το μείγμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κάρυ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Ρίχνουμε τις ντομάτες και τα ρεβίθια

Βήμα 5

Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε μισή κούπα νερό, το σπανάκι και αλάτι

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε για ακόμα 5-10 λεπτά

Βήμα 8

Τα ρεβίθια με σπανάκι και κάρυ είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Σέρβιρέ το ζεστό μαζί με ρύζι!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή