Ρεβίθια με χοιρινό στη γάστρα

2014-06-30
ρεβυθια με χοιρινο στη γαστρα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:10 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Ένα πολύ θρεπτικό φαγητό, τα ρεβίθια με χοιρινό στη γάστρα γίνονται πεντανόστιμα με αυτή την καταπληκτική συνταγή.

Υλικά

  • Μισό κιλό ρεβίθια
  • 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 4 ντομάτες
  • 3 κλωνάρια σέλερυ
  • 1 καρότο
  • 2 πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ.γλ. βασιλικός
  • 5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. μαύρη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ

Βήμα 2

Τα βράζουμε σε νερό για περίπου 40 λεπτά

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 4

Σοτάρουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές

Βήμα 5

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρει μια βράση

Βήμα 7

Βάζουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του στη γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά

Βήμα 8

Προσθέτουμε τα ρεβίθια με τα υπόλοιπα υλικά και νερό και ψήνουμε στους 180 για ακόμα 40 λεπτά

Βήμα 9

Τα ρεβίθια με χοιρινό στη γάστρα είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή