Ρεβυθάδα Καλύμνου

2014-08-03
ρεβυθαδα καλυμνου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις ρεβυθάδα Καλύμνου, ένα παραδοσιακό πιάτο  που είναι κοκκινιστό και πραγματικά βγαίνει λουκούμι. Τα μυρωδικά αλλά και ο τρόπος μαγειρέματος είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα που σίγουρα θα σας αναταμείξει. Σερβίρετε σαν κυρίως πιάτο και θα εντυπωσιάσετε σίγουρα. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • Μισό κιλό ρεβύθια
  • 4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Δενδρολίβανο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα σε νερό

Βήμα 2

Τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον πελτέ και λίγο νεράκι

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά

Βήμα 7

Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα πήλινο και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου

Βήμα 9

Η ρεβυθάδα Καλύμνου είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις κανέλα, είτε να το βάλεις στη σάλτσα είτε να πασπαλίσεις πάνω από το φαγητό
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή