Ρεβυθάδα Πάρου

2014-08-01
Ρεβυθαδα παρου
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 8:000 h
  • Έτοιμη σε : 8:05 h

Μια παραδοσιακή συνταγή για ρεβυθάδα Πάρου, ένα πραγματικά απίστευτο πιάτο που θα σας εντυπωσιάσει. Η ρεβυθάδα είναι ένα πολύ θρεπτικό φαγητό που πρέπει να εντάξουμε όλοι στην εβδομαδιαία διατροφή μας αφού περιέχει πολλές θρεπτικά συστατικά αλλά είναι και πολύ νόστιμο. Δοκίμασε αυτή την παραδοσιακή συνταγή και δεν θα χάσεις!

Υλικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 1 φλιτζ.ελαιόλαδο
  • Λίγο δενδρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Αλάτι- πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα

Βήμα 2

Τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε

Βήμα 3

Τα βάζουμε σε πήλινο με νερό να τα καλύπτει

Βήμα 4

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι και δενδρολίβανο

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 8-9 ώρες

Βήμα 6

Η ρεβυθάδα Πάρου είναι έτοιμη

 

Tips

  • Η ρεβυθάδα γίνεται πολύ νόστιμη όταν την σιγοβράζουμε (ή σιγοψήνουμε) για πολλές ώρες. Αν δεν θέλεις να την αφήσεις στο φούρνο όλο το βράδυ για παράδειγμα, τότε μαγείρεψέ την στην κατσαρόλα. Δοκίμασε μια μέρα να την σιγοβράσεις για 12 ώρες και θα καταλάβεις τη διαφορά!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή