Ρεβυθάδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

2014-07-31
ρεβυθαδα αργυρω
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια τέλεια συνταγή, η ρεβυθάδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι ίσως η πιο καλή που έχετε δοκιμάσει. Γίνεται με κιμά που πραγματικά δίνει πολύ ξεχωριστή γεύση, ενώ είναι πολύ χορταστική. Ένα διαφορετικό πιάτο που μπορείτε να σερβίρεται σαν κυρίως πιάτο και σίγουρα θα σας ανταμείψει αφού είναι πεντανόστιμη και μαγειρεύεται χωρίς πολύ κόπο. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • Μισό κιλό ρεβίθια
  • Μισό κιλό κιμάς (από μοσχάρι)
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (ή τριμμένες)
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1/3 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα με νερό και λίγη σόδα

Βήμα 2

Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ζεστό ελαιόλαδο

Βήμα 4

Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και το σκόρδο

Βήμα 6

Ανακατεύουμε για 4 λεπτά

Βήμα 7

Ρίχνουμε το κρασί και μετά από δύο λεπτά προσθέτουμε τα ρεβίθια, τη ντομάτα, τη δάφνη και νερό να σκεπάζει το φαγητό

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό

Βήμα 9

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Βήμα 10

Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και μαϊντανό

Βήμα 11

Αφήνουμε για 4 λεπτάκια και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 12

Η ρεβυθάδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Μπορείς να το σερβίρεις με λίγο γιαούρτι, ταιριάζει πολύ!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή