Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου

2013-05-14
ρεβυθοκεφτεδες σαμου
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή. Οι ρεβυθοκεφτεδες σαμου είναι ένας υπέροχος μεζές. Είναι πολύ γευστικοί και χορταστικοί, συνδυάζονται υπέροχα με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού. Δοκίμασε κι εσύ αυτή τη συνταγή και μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • μισό κιλό ρεβύθια μουσκεμένα για 2 24ωρα σε άφθονο νερό
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • μπόλικο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλεύρι όσο πάρει
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • νερό όσο πάρει

Διαδικασία

Βήμα 1

Πολτοποιείς τα ρεβύθια στο μπλέντερ, αφού τα σουρώσεις.

Βήμα 2

Τα βάζεις σε ένα μπωλ και προσθέτεις το κρεμμύδι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 3

Ρίχνεις το αλεύρι και το νερό τόσο ώστε να βγει μια πηχτή μάζα.

Βήμα 4

Τηγανίζεις σε καυτό λάδι κουταλιά κουταλιά μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο μεριές.

Βήμα 5

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια οι ρεβυθοκεφτεδες σαμου είναι έτοιμοι. Καλή όρεξη.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 8
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

8 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΛΑ

    παρακαλώ να με ενημερώνετε με τις συνταγές σας…