Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

2013-04-29
ρεβυθοκεφτεδες σιφνου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή από τη Σίφνο που φημίζεται για τα ρεβύθια της. Οι ρεβυθοκεφτεδες σιφνου θα συναρπάσουν πραγματικά όποιον τους δοκιμάσει. Ιδανικός μεζές και για το καλοκαίρι στην άκρη της θάλασσας με ένα κρύο ουζάκι. Μην ξεχάσεις μόλις τους φτιάξεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ρεβύθια μαλακωμένα αποβραδίς σε νερό με σόδα, ξεπλυμμένα και στραγγισμένα
  • 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα ξερή
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χοντοκόβεις τα ρεβύθια στο μπλέντερ και τα βάζεις σε ένα μπωλ.

Βήμα 2

Προσθέτεις την πατάτα, το κρεμμύδι και τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνεις να γίνει ένα σφηχτό μείγμα.

Βήμα 3

Πλάθεις και αλευρώνεις τους κεφτέδες σου.

Βήμα 4

Τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 5

Τους βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια οι ρεβυθοκεφτεδες σιφνου είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Μπορείς να συνοδεύσεις τους ρεβυθοκεφτεδες σου με ένα ντιπ γιαουρτιού που θα περιέχει κάπαρη, ελαιόλαδο και ξύδι.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 9
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

9 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή