Ρεβύθια κοκκινιστά με ρύζι

2014-03-18
Ρεβύθια κοκκινιστα με ρύζι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια πλούσια συνταγή για ρεβύθια κοκκινιστά με ρύζι που μπορείς να σερβίρεις σαν κυρίως πιάτο στο μεσημεριανό, οικογενειακό τραπέζι ή ακόμα και σε μπουφέ σαν συνοδευτικό.

Υλικά

  • 2 κούπες ρύζι
  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. κύμινο
  • 2 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα

Βήμα 2

Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε με μπόλικο νερό για 1 ώρα

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά

Βήμα 5

Βάζουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μπαχαρικά

Βήμα 6

Εντωμεταξύ βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του

Βήμα 7

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια και βράζουμε για περίπου μισή ώρα

Βήμα 8

Στο τέλος βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 9

Τα ρεβύθια κοκκινιστά με ρύζι είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα ρεβύθια από κονσέρβα
  • Πρόσθεσε λίγο τσίλι για πιο πικάντικη γεύση
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή