Ρεβύθια με αλεύρι και λεμόνι

2014-03-19
Ρεβύθια με αλεύρι και λεμόνι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια ιδιαίτερη συνταγή για ρεβύθια με αλεύρι και λεμόνι. Το αλευρολέμονο βοηθάει ώστε να έχουμε μια δεμένη σάλτσα και πολύ νόστιμη!

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και φυλάμε λίγο για το σερβίρισμα

Βήμα 3

Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα ρεβύθια και νερό να τα σκεπάζει

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για περίπου μιάμιση ώρα

Βήμα 6

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το λεμόνι

Βήμα 7

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά

Βήμα 8

Τα ρεβύθια με αλεύρι και λεμόνι είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή