Ρεβύθια με πλιγούρι και κρέας

2015-09-25
Ρεβύθια με πλιγούρι και κρέας
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Η συνταγή με χοιρινό που σου στέλνω παρακάτω είναι εξαιρετικά θρεπτική και ιδιαίτερη καθώς βασίζεται στα ρεβύθια και περιέχει και πλιγούρι. Είναι μια παραδοσιακή συνταγή μοναδικής νοστιμιάς η οποία φτιάχνεται πιο εύκολα από όσο νομίζεις καθώς χρειάζεται να προετοιμάσεις τα ρεβύθια από την προηγούμενη το βράδυ και να τα βράσεις την επομένη μαζί με το κρέας. Στη συνέχεια βράζεις το πλιγούρι το οποίο το χύνεις σε μια κατσαρόλα που έχεις λιώσει το λίπος από το χοιρινό ώστε να δέσουν και να αποκτήσει γεύση το πλιγούρι και στο τέλος σερβίρεις όλα τα υλικά μαζί, τα συνοδεύεις με μια από τις συνταγές με σαλάτα και έχεις μπροστά σου ένα θρεπτικότατο γεύμα.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό, ψαχνό
  • μισό ποτήρι λίπος χοιρινό
  • 1 ποτήρι του νερού ψιλοαλεσμένο πλιγούρι
  • μισό ποτήρι του νερού ρεβίθια
  • αλάτι
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια να μουσκεύουν σε νερό με λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Το πρωί τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε, μαζί με το κρέας, σκεπάζοντάς τα με νερό.

Βήμα 3

Ρίχνουμε κατά διαστήματα λίγο νεράκι ακόμα, υπολογίζοντας να μας μείνουν 3 ποτήρια του νερού ζουμί.

Βήμα 4

Βάζουμε το ζουμί σε άλλη κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το πλιγούρι, λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να πιεί το ζουμί του.

Βήμα 5

Λιώνουμε στο τηγάνι το μισό ποτήρι λίπος, το αφήνουμε να κάψει καλά και περιχύνουμε το πλιγούρι, το ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να το απορροφήσει.

Βήμα 6

Σερβίρουμε το πλιγούρι σε πιατέλα, το γαρνίρουμε με το κρέας και τα ρεβίθια και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή