Ρεβύθια Σούπα Κοκκινιστά

2013-05-02
ρεβυθια σουπα κοκκινιστα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Μια πολύ νόστιμη και πολύ θρεπτική συνταγή. Τα ρεβυθια σουπα κοκκινιστα θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή που σίγουρα θα αρέσει σε όλη την οικογένεια συνοδευόμενη με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και τυρί φέτα. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ στη σελίδα πιο κάτω.

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια ρεβύθια μουσκεμένα σε νερό με σόδα απο το προηγούμενο βράδυ
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια (400 γραμμάρια)
  • 100 ml ντοματοχυμό
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη μαγειρική σόδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβεις τα ρεβύθια να φύγουν οι φλούδες.

Βήμα 2

Τα ξεπλένεις πολύ καλά και τα βράζεις μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Βήμα 3

Τα σραγγίζεις και κρατάς 600 ml περίπου από το ζουμί που έβρασαν.

Βήμα 4

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σωτάρεις το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα και το μαϊντανό.

Βήμα 5

Προσθέτεις τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και βράζεις για 10 λεπτά περίπου.

Βήμα 6

Ρίχνεις στην κατσαρόλα τα ρεβύθια μαζί με το νερό που έχεις κρατήσει από το βράσιμο τους.

Βήμα 7

Αφήνεις να βράσουν μέχρι να χυλώσουν.

Βήμα 8

Στα τελευταία 15 λεπτά του μαγειρέματος προσθέτεις τον κύβο και το χυμό.

Βήμα 9

Συγχαρητήρια τα ρεβυθια σουπα κοκκινιστα είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή