Ρεβύθια σούπα με κόκκινη σάλτσα

2014-03-18
Ρεβύθια σούπα με κόκκινη σάλτσα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια ξεχωριστή συνταγή για ρεβύθια σούπα με κόκκινη σάλτσα που γίνεται εύκολα και είναι πεντανόστιμη!

Υλικά

  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ρεβύθια
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ.σούπας δενδρολίβανο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ

Βήμα 2

Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να σιγοβράζουν για 1 ώρα ενώ ξαφρίζουμε

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, τον ντοματοχυμό, τον ζωμό λαχανικών και το δενδρολίβανο

Βήμα 4

Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε στον ντοματοχυμό

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για άλλη μισή ώρα

Βήμα 6

Τα ρεβύθια σούπα με κόκκινη σάλτσα είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζωμό κότας
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα ρεβύθια από κονσέρβα
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή