Ρεβύθια σούπα στη χύτρα

2014-05-14
Ρεβύθια σούπα στη χύτρα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 12:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 13:000 h

Μια γευστικότατη, θρεπτική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις ρεβύθια σούπα στη χύτρα σου περιγράφω παρακάτω, κατευθείαν από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου. Δοκίμασε να την μαγειρέψεις και στείλε μου εντυπώσεις, σχόλια και παρατηρήσεις.

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουτάλι σούπας αλεύρι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ στο νερό με μία χούφτα αλάτι να μουσκέψουν.

Βήμα 2

Το πρωί θα δούμε ότι έχουν απαλύνει.

Βήμα 3

Τα πλένουμε πολλά χέρια να φύγει το αλάτι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσουν.

Βήμα 4

Όταν κοντεύουν ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι.

Βήμα 5

Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, στίβουμε το λεμόνι, ρίχνουμε και το αλευράκι και τα χτυπάμε.

Βήμα 6

Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα, τ' αφήνουμε λίγο ακόμα να χυλώσουν και σερβίρουμε.

Βήμα 7

Αντί για κατσαρόλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη χύτρα ρίχοντας όλα τα υλικά στην αρχή εκτός από το αλεύρι και το λεμόνι που θα τα βάλουμε στο τέλος.

Βήμα 8

Τα ρεβύθια σούπα στη χύτρα είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή