Ριγκατόνι Αραμπιάτα

2013-05-08
ριγκατονι αραμπιατα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια πολύ ξεχωριστής γεύσης και νοστιμιάς συνταγή. Τα ριγκατονι αραμπιατα θα αρέσουν σε όποιον τα δοκιμάσει. Μια πολύ νόστιμη ιταλική συνταγή με πολύ ωραίο άρωμα. Ιδανικό πιάτο για ένα τραπέζι στους φίλους σου που θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω στη σελίδα.

 

Υλικά

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια (400 γραμμάρια)
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξερή κόκκινη πιπεριά σπασμένη με το χέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι με λάδι σωτάρεις το κρεμμύδι και τις φρέσκιες πιπεριές, για 5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Προσθέτεις το σκόρδο για ακόμη 5 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνεις τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και την κόκκινη πιπεριά και ανακατεύεις.

Βήμα 4

Αφήνεις να σιγοβράσει για 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, να μην κολλήσει.

Βήμα 5

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζεις τα μακαρόνια όπως λένε οι οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 6

Σουρώνεις και ξαναβάζεις τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.

Βήμα 7

Περιχύνεις με τη σάλτσα και ανακατεύεις.

Βήμα 8

Συγχαρητήρια τα ριγκατονι αραμπιατα είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση.

 

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 8
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

8 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή