Ριγκατόνι με Πέστο Βασιλικού

2013-05-28
ριγκατονι με πεστο βασιλικου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια παραδοσιακή ιταλική και πολύ νόστιμη συνταγή. Τα ριγκατονι με πεστο βασιλικου θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια μα και όποιον άλλο τα δοκιμάσει. Γνήσια συνταγή πολύ εύκολη και απολαυστική. Φτιάξε κι εσύ αυτή την υπέροχη μακαρονάδα και μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια ριγκατόνι βρασμένα σε αλατισμένο νερό και σουρωμένα
  • 20 φύλλα πλατύφυλλου φρέσκου βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γραμμάρια πεκορίνο κομμένο σε κομμάτια
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα κομμένη σε κομμάτια
  • 1 φακελάκι κουκουκάρι
  • ελαιόλαδο όσο πάρει

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μπλέντερ χτυπάς το βασιλικό και το σκόρδο.

Βήμα 2

Προσθέτεις το κουκουνάρι και πολτοποιείς.

Βήμα 3

Βάζεις τα τυριά λίγα λίγα κομμάτια και χτυπάς.

Βήμα 4

Ρίχνεις ελαιόλαδο τόσο ώστε να βγεί πηχτή η σάλτσα σου και όχι πολύ λαδερή γευστικά.

Βήμα 5

Συγχαρητήρια τα ριγκατονι με πεστο βασιλικου είναι έτοιμα. Καλή όρεξη

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή