Ριγκατόνι με 4 Τυριά

2013-05-11
ριγκατονι με 4 τυρια
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ χορταστική και γευστική συνταγή. Τα ριγκατονι με 4 τυρια θα τους μαγέψουν όλους όσους τα δοκιμάσουν. Εύκολο πιάτο με πολύ έντονα αρώματα σίγουρα θα ενθουσιαστείς άμα το δοκιμάσεις. Μην ξεχάσεις όταν φτιάξεις τη συνταγή να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 700 γραμμάρια ριγκατόνι βρασμένα 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία τους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια προσούτο κομμένο σε κομματάκια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 ml γάλα
  • 400 γραμμάρια τριμμένα τυριά (παρμεζάνα, πεκορίνο, γραβιέρα και μοτσαρέλα)
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεις το λάδι και τσιγαρίζεις ελαφρά το προσούτο.

Βήμα 2

Προσθέτεις την κρέμα και το γάλα και αφήνεις να ζεσταθούν καλά, περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτεις τα τυριά και ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν τελείως.

Βήμα 4

Ρίχνεις τα ριγκατόνι μέσα στη σάλτσα και ανακατεύεις πολύ καλά.

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνεις αφού δοκιμάσεις γιατί τα τυριά είναι ήδη πολύ αλμυρά.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια τα ριγκατονι με 4 τυρια είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση.

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή