Ριγκατόνι σουφλέ

2014-06-09
Ριγκατονι σουφλε
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια ιδιαίτερη συνταγή για ριγκατόνι σουφλέ που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου!

Υλικά

  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 10 φέτες μπέικον κομμένες
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος light
  • 7 αυγά
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Πιπέρι
  • Μισή κούπα παρμεζάνα
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε το σκεύος για το σουφλέ

Βήμα 2

Βράζουμε τα ριγκατόνι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 3

Τα στραγγίζουμε και περιχύνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 4

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 6

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε μαϊντανό και πιπέρι

Βήμα 7

Προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Προσθέτουμε τα τυριά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 9

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και τα ρίχνουμε στη σάλτσα

Βήμα 10

Αμέσως μεταφέρουμε στο σκεύος και ψήνουμε για 45 λεπτά

Βήμα 11

Τα ριγκατόνι σουφλέ είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή