Ριζότο με αρακά υγιεινό χωρίς βούτυρο

2015-11-26
rizoto-me-araka
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 25m

Καλησπέρα φίλες μου. Για σας σήμερα, έχω να προτείνω μια απλή συνταγή, γρήγορη, πολύ γευστική και αρκετά οικονομική. Σήμερα θα συνδυάσουμε το λατρεμένο μας ριζότο, με ένα επίσης αγαπημένο συστατικό στην ελληνική κουζίνα, τον αρακά. Όπως είπα πριν, είναι μια πολύ απλή συνταγή, το μυστικό της οποίας θα μπορούσα να πω, είναι το ξύσμα λεμονιού. Πραγματικά μην το λυπηθείτε. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρωματικά όπως άνηθο ή μαιντανό, ενώ στη θέση του ρυζιού θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το κριθαράκι, δημιουργώντας ένα κριθαρότο με αρακά. Θεωρώ δεδομένη την επιτυχία σας. Καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 1 συσκευασία αρακά κατεψυγμένο
  • 1 ματσάκι μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι νυχάκι
  • 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τα καρότα, τον αρακά, τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.

Βήμα 2

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει τα υλικά, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς για 10 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Μόλις μαλακώσει ο αρακάς ρίχνουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, ρύζι, αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά του για 15 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Τέλος ρίχνουμε από πάνω το μάραθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή