Ριζότο με αχιβάδες και ούζο με ρύζι γλασέ

2015-03-19
Ριζότο με αχιβάδες και ούζο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 15m

Αναπολώντας το καλοκαίρι, νιώθεις πως ίσως ήρθε η ώρα να φτιάξεις εκείνο το ριζότο με τα θαλασσινά και πιο συγκεκριμένα με τις αχιβάδες. Το ριζότο με αχιβάδες και ούζο με ρύζι γλασέ όχι μόνο θα σου δώσει μια γεύση από καλοκαίρι αλλά συνδυάζει την φίνα γεύση ενός ριζότου μαζί με το άκρως ελληνικό ποτό, το ούζο. Περιέχει μια πολύ νόστιμη και γευστική κόκκινη σάλτσα και σου προτείνω χωρίς σκέψη να φτιάξεις την συνταγή – που είναι αρκετά γκουρμέ και σίγουρα θα κάνεις εντύπωση σε όποιον καλέσεις – και να μου στείλεις σχόλια και εντυπώσεις του δείπνου σου. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό αχιβάδες
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 1/2 ποτήρι ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 Pumaro ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά, τοποθέτησε τις αχιβάδες σε μια κατσαρόλα και ρίξε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό ώστε να αχνιστούν.

Βήμα 2

Αφού αχνιστούν, ξεχώρισέ τες από τον ζωμό και κράτησέ τον για αργότερα.

Βήμα 3

Σε μια διαφορετική κατσαρόλα, σωτάρεις το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και το σβήνεις με ούζο.

Βήμα 4

Προσθέτεις το ντοματάκι Pumaro, τον άνηθο και τον ζωμό από τις αχιβάδες.

Βήμα 5

Μόλις πάρει βράζει, ρίχνεις το ρύζι και το ανακατεύεις έτσι ώστε να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

Βήμα 6

Τέλος, προσθέτεις τις αχιβάδες και σκεπάζεις την κατσαρόλα για περίπου 2-3 λεπτά.

Βήμα 7

Το ριζότο με αχιβάδες και ούζο είναι έτοιμο και μπορείς να το σερβίρεις στους φίλους σου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή