Ριζότο με καπνιστό σολομό

2014-10-15
ριζοτο με καπνιστο σολωμο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια τέλεια συνταγή για να μαγειρέψεις ριζότο με καπνιστό σολομό, ένα πραγματικά πολύ γευστικό πιάτο που μπορείς να σερβίρεις για μεσημεριανό είτε στους καλεσμένους σου είτε καθημερινά στην οικογένεια. Γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα και δεν απαιτεί πολλά υλικά για να γίνει νόστιμο. Μια πολύ καλή πρόταση και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!

Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 90 ml βότκα
  • 4 κούπες νερό
  • 6 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. καπνιστός σολομός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι

Βήμα 2

Το αφήνουμε να σιγοβράζει ώστε να είναι συνέχεια ζεστό

Βήμα 3

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον μισό σολομό και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά

Βήμα 6

Ρίχνουμε τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί

Βήμα 7

Ρίχνουμε λίγο από το νερό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία

Βήμα 8

Όταν απορροφηθεί ξαναρίχνουμε λίγο νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι

Βήμα 9

Στο τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο σολομό και την κρέμα γάλακτος

Βήμα 10

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 11

Το ριζότο με καπνιστό σολομό είναι έτοιμο

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή