Ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια και κάρυ

2015-11-13
rizoto-kotopoulo-me-karu
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 8m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 24m
  • Έτοιμη σε : 32m

Χαίρεται αγαπητές φίλες. Το σημερινό μενού περιλαμβάνει μια πολύ απλή, εύκολη, εξαιρετικά γευστική και οικονομική συνταγή για ριζότο κοτόπουλο, που συνδυάζει δυο πρωτοκλασάτες κουζίνες, της Ιταλίας και της Ινδίας. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, το ριζότο είναι το δώρο της Ιταλίας στην παγκόσμια κουζίνα, ένα ρύζι τόσο απλό, αλλά και με τόσο σύνθετα μυστικά και γεύσεις, που σε αφήνει άφωνο. Από την άλλη, το κάρυ μας βοηθά να δώσουμε στο φαγητό μας τον πικάντικο τόνο που επιθυμούμε. Σύμφωνα με τα ιατρικά άρθρα, η κουρκουμίνη που υπάρχει στο κάρυ, έχει θεραπευτικές ιδιότητες για την αντιμετώπιση διάφορων νόσων. Η επιτυχία σας είναι δεδομένη. Ξεκινήστε άφοβα και θα με θυμηθείτε. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο (σε κύβους)
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 κούπα αρακά
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ρύζι για ριζότο
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τον αρακά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αφού πλύνουμε το ρύζι μόλις τελείωσει το τσιγάρισμα, το ρίχνουμε μέσα μαζί με 2 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι, κάρυ, τον κύβο λαχανικών, ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να τραβήξει τα υγρά του.

Βήμα 3

Τέλος όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το γιαούρτι, σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή