Ριζότο με ντομάτα και φέτα

2015-11-20
rizoto-me-ntomata-kai-feta
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 40m

Αγαπητές φίλες καλησπέρα. Για την σημερινή μας συνάντηση, είχα την έμπνευση ενός κλασσικού αλλά ακαταμάχητου φαγητού, διαχρονικό και κατάλληλο για κάθε περίσταση. Μιλάω φυσικά για το αγαπημένο ριζότο, ένα πιάτο που μας αφήνει να φανταστούμε, να αυτοσχεδιάσουμε. Εγώ επέλεξα το ριζότο μου με ντομάτα και φέτα, ένα πιάτο συδυάζοντας κάτι από ελληνική και ιταλική κουζίνα ταυτόχρονα. Μία πολύ νόστιμη ιδέα είναι να προσθέσουμε ρόκα που δίνει μία πικάντικη γεύση και αυτομάτως του δίνουμε μία μεσογειακή νότα. Αν ωστόσο, θέλετε να χρησιμοποιήσετε στη συνταγή σας κάποιο άλλο τυρί εκτός από τη φέτα, αυτό είναι η μοτσαρέλα και για τους λάτρεις των gourmet φαγητών προσθέστε το γκρειπφρουτ. Θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 3 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών βρασμένο σε 6 φλ. νερό
  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα τηγάνι ρίχνουμετο μισό βούτυρο της συνταγής, το λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το ρύζι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και βάζουμε και την ντομάτα.

Βήμα 2

Μόλις το ρύζι αρχίζει να απορροφάει τη ντομάτα, ρίχνουμε το ζωμό σταδιακά φροντίζοντας το ρύζι να πιει την κάθε δόση ζωμού. Μόλις τελειώσει η διαδικασία του ζωμού ρίχνουμε το ούζο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να ρίχνουμε το ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να πα΄ρει μία κρεμώδης υφή.

Βήμα 3

Τέλος λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη φέτα, τη ρίγανη, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή