Ριζότο με στρείδια

2014-07-19
ριζοτο με στρειδια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια καταπληκτική συνταγή για να μαγειρέψεις ριζότο με στρείδια ένα μυρωδάτο και πολύ ελαφρύ πιάτο ιδανικό για τα μεσημέρια του καλοκαιριού! Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα, ενώ αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και άλλα θαλασσινά στη συνταγή ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 24 στρείδια
  • 4 κούπες ζωμός κότας
  • 3 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1,5 κούπα ρύζι
  • ¼ κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό

Βήμα 2

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι

Βήμα 4

Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί

Βήμα 5

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε μισή κούπα ζωμό και επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που την απορροφά το ρύζι

Βήμα 6

Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι ρίχνουμε τη σάρκα των στρειδιώνκαι αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 7

Σερβίρουμε με παρμεζάνα

Βήμα 8

Το ριζότο με στρείδια είναι έτοιμο

 

Tips

 

  • Μπορείς να προσθέσεις μύδια αλλά και γαρίδες!
  • Μπορείς να προσθέσεις και λίγο σπανάκι, ταιριάζει πολύ
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή