Ροδάκινο γλυκό του κουταλιού

2015-06-12
Ροδάκινο γλυκό του κουταλιού
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 12:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 13:000 h

Σου παρουσιάζω μια εύκολη και κλασική καλοκαιρινή συνταγή για να φτιάξεις το ροδάκινο γλυκό του κουταλιού που είναι από τις πιο διαδεδομένες και νόστιμες συνταγές για ροδάκινο που μπορείς να δοκιμάσεις σαν γλυκό. Μια πολύ νόστιμη και πάρα πολύ απλή εκδοχή αυτής της συνταγής σου παρουσιάζουμε παρακάτω. Δοκίμασε την και στείλε μας τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου και για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία χρειαστείς να κάνεις, μπορείς να μου στείλεις και να επικοινωνήσεις μαζί μου από τον κατάλληλο χώρο που έχουμε φτιάξει στο τέλος της σελίδας, ακριβώς από κάτω από τα βήματα περιγραφής της εκτέλεσης της συνταγής. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 χαρτάκι βανίλια (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά ασβέστη
  • 1 κουταλιά σούπας λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από τα ροδάκινα.

Βήμα 2

Τα κόβουμε στη μέση και πετάμε το κουκούτσι.

Βήμα 3

Διαλύουμε τον ασβέστη σε 3 κιλά νερό.

Βήμα 4

Ρίχνουμε μέσα τα ροδάκινα και τα αφήνουμε 3-4 ώρες για να σφίξουν.

Βήμα 5

Τα ξεπλένουμε κατόπιν πολλές φορές για να φύγει ο ασβέστης.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό ώσπου να γίνει ένα δεμένο σιρόπι.

Βήμα 7

Στην κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα στραγγισμένα, τα περιχύνουμε με το σιρόπι και τα αφήνουμε όλη νύχτα.

Βήμα 8

Το πρωί τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε 1 ώρα περίπου, ώσπου να βράσουν καλά.

Βήμα 9

Λίγο πριν από το τέλος, ρίχνουμε το λεμόνι.

Βήμα 10

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, το ξαφρίζουμε, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και τότε ρίχνουμε τη βανίλια, αν μας αρέσει το άρωμά της.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή