Ρολάκια μοσχαρίσια γεμιστά

2014-06-09
Ρολάκια μοσχαρίσια γεμιστά
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Σου παρουσιάζω μια παραδοσιακή Αθηναϊκή συνταγή για να μαγειρέψεις τα ρολάκια μοσχαρίσια γεμιστά όπως τα περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της και να τα σερβίρεις σαν κυρίως πιάτο ή ακόμα και σε μπουφέ σε κάποια δεξίωση. Την συνταγή αυτή μπορείς να την φτιάξεις και για τα παιδιά σου καθώς με την γέμιση και το κρέας, δημιουργείται μια πολύ νόστιμη γεύση. Το φαγητό αυτό έχει σχετικά υψηλή θερμιδική αξία και σερβίρεται σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου. Καλή απόλαυση, είναι πάρα πολύ νόστιμο.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ψαχνό, τρυφερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλιές μαϊντανός
  • 3 φέτες μορταδέλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
  • Για τη σάλτσα
  • 1/2 κιλό ντομάτες ή 2 κουταλιές πελτές
  • 3 κουταλιές βούτυρο ή 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα αυγά σφιχτά. Τα κόβουμε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό, κόβουμε κομματάκια τη μορταδέλα, τρίβουμε το τυρί, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα φιλέτα του κρέατος για να πλατύνουν, βάζουμε ανάλογη γέμιση, τα τυλίγουμε σε ρολά και τα δένουμε με κλωστή.

Βήμα 3

Βάζουμε σε κατσαρόλα βούτυρο ή λάδι και τα κοκκινίζουμε.

Βήμα 4

Ρίχνουμε και τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τα ρολάκια μοσχαρίσια γεμιστά, αφού πριν αφαιρέσουμε τις κλωστές, συνοδεύοντάς τα με πιλάφι ή μακαρονάδα ή πατάτες τηγανητές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή