Ρολό γαλοπούλας γεμιστό με κάστανα και πορτοκάλι στην κατσαρόλα

2014-12-19
gemisi-galopoulas-me-kima-kai-ruzi
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια γιορτινή συνταγή για ρολό γαλοπούλας γεμιστό με κάστανα και πορτοκάλι στην κατσαρόλα για να φτιάξετε και ανεβάσετε το επίπεδο του γιορτινού τραπεζιού σας. Η κλασική γαλοπούλα αλλάζει μορφή και γίνεται ενα εντυπωσιακό ρολό που γεμίζεται με μια ωραία σύνθεση γλυκών και αλμυρών συστατικών και απογειώνει γευστικά τον ουρανίσκο. Φυσικά είναι τέλεια και για ενα Κυριακάτικο γεύμα με την οικογένεια. Με την εναλλαγή συνοδευτικών φτιάχνονται εντελώς διαφορετικά πιάτα, απλώς αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!

Υλικά

  • 2 κουτ. σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κιλό στήθος γαλοπούλας
  • 50 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 100 γρ. κάστανα χονδροκομμένα
  • 100 γρ. ψίχα ψωμιού χονδροκομμένη
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 κουτ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σ. φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 200 μλ. λευκό κρασί
  • 200 μλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 200 μλ. νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC

Βήμα 2

Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 3

Ρίχνουμε το λουκάνικο και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 4

Αφού κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα κράνμπερις, τα κάστανα, το ψωμί, το ξύσμα, τον μαιντανό, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το αυγό ανακατεύοντας για να ενωθούν

Βήμα 5

Στην επιφάνεια κοπής χαράζουμε το φιλέτο γαλοπούλας κατα μήκος χωρίς να κοπεί εντελώς και να ανοίγει σαν βιβλίο

Βήμα 6

Το χτυπάμε να ανοίξει όσο μπορούμε και το αλατοπιπερώνουμε και απο τις δυο μεριές

Βήμα 7

Απλώνουμε το μίγμα με το λουκάνικο και τα μυρωδικά ομοιόμορφα πάνω στο κοτόπουλο

Βήμα 8

Τυλίγουμε σε ρολό κρατώντας το σταθερό με σπάγγο κουζίνας και δεν ξεχνάμε να διπλώσουμε τις άκρες για να μην χυθεί έξω η γέμιση

Βήμα 9

Βάζουμε το ρολό σε μια λαδωμένη κατσαρόλα και το γυρίζουμε απο όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα

Βήμα 10

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα

Βήμα 11

Προσθέτουμε το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού και το αφήνουμε να βράσει για 1 ωρα με το καπάκι κλειστό

Βήμα 12

Αφού κρυώσει αφαιρούμε τον σπάγγο και κόβουμε σε φέτες του ενός εκατοστού

Βήμα 13

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα

Βήμα 14

Το ρολό γαλοπούλας γεμιστό με κάστανα και πορτοκάλι στην κατσαρόλα είναι έτοιμο

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή