Ρολό κιμά γεμιστό με κασέρι

2015-11-08
rolo-kima-gemisto-me-kaseri
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Καλησπέρα φίλες μου. Ελπίζω να είστε όλες μια χαρά. Στην συνάντησή μας αυτή, σκέφτηκα να προτείνω ένα πολύ αγαπημένο μου φαγητό που είναι το ρολό κιμά και που όποτε έχω χρόνο προσπαθώ να το φτιάχνω στο σπίτι. Μιλάω για το ρολό κιμά σε μια εκδοχή που το κάνω γεμιστό με κασέρι. Το κασέρι είναι ένα τυρί το οποίο λατρεύω, όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι στο σπίτι. Μαλακό, λιώνει στο φούρνο, κάνοντας το ρολό μας πραγματικά ”λουκούμι”. Αφήνω εννοείται ανοιχτό το ότι μπορείτε εσείς να χρησιμοποιήσετε το τυρί που αγαπούν στο δικό σας σπίτι, στις γεύσεις που εσείς προτιμάτε. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε όποιο είδος κιμά επιθυμείτε. Τέλος, η χρήση λίγης πιπεριάς, θα μπορούσε να προσφέρει έξτρα γευση, εφόσον την επιλέγετε τα φαγητά σας. Δοκιμάστε την και θα σας αρέσει πάρα πολύ. Καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες ψωμί (ψίχα) μπαγιάτικο, μουλιασμένο και στραγγισμένο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γλ μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά, το ψωμί, τα κρεμμύδια, τα τυριά, το αυγό, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξύδι τα ανακατεύουμε όλα μάζι τα ζυμώνουμε βρέχοντας συνέχως τα χέρια μας με νερό μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια πάιρνουμε μία μακρόστενη φόρμα, απλώνουμε τα 3/4 του κυμά καλύπτωντας και τα τοιχώματα, τοποθετούμε στο κέντρο τα τυριά και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο του κιμά από πάνω.

Βήμα 3

Τέλος τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 60 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αδειάζουμε το ζουμί και το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή