Ρολό κιμά γεμιστό με τυριά και ζαμπόν για παιδιά

2015-11-18
rolo-kima-gemisto-me-turi-kai-zampon
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 32m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 57m
  • Έτοιμη σε : 1:29 h

Καλησπέρα φίλες μου. Η σημερινή πρότασή μου, έχει σχέση με γεύσεις που έχω την εντύπωση πως προτιμούν η πλειοψηφία των νοικοκυριών. Σήμερα λοιπόν, σκέφτηκα το ρολό κιμά το οποίο εδώ το φτιάχνω γεμιστό με τυρί και ζαμπόν. Αποτελεί μια συνταγή αρχικά απλή, εύκολη, οικονομική και εξαιρετικά γευστική. Αποτελεί ένα φαγητό, την σύνθεση του οποίου μπορούμε και να την εμπνευστούμε, χωρίς να έχουμε κάποιο μπούσουλα. Και αυτό γιατί έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε το τυρί της προτίμησής σας, όπως για παράδειγμα το κασέρι ή τη γραβιέρα, αλλά και το ζαμπόν που σας αρέσει ή την γαλοπούλα καπνιστή ή όχι. Αντιμετωπίστε το λοιπόν, σαν ένα διαγωνισμό φαντασίας πάντα στα πλαίσια των επιθυμιών των παιδιών του σπιτιού, γιατί αλλιώς θα φωνάζουν. Όμως εσείς, και πάλι θα τους δικαιώσετε. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 μέτρια αυγά
  • 3 λεπτές φέτες ψωμί (κατά προτίμηση κάποιων ημερών, κάνει όμως και το ψωμί του τοστ)
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 300 γρ. χοιρινό κιμά
  • 40 γρ. τριμμένο τυρί parmigiano
  • 100 γρ. ζαμπόν
  • 100 γρ. καπνιστό τυρί
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.γ. άνηθο
  • 2 κ.γ. φρέσκια μαντζουράνα
  • 1-2 κ.σ. μαιντανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά θρυματίζουμε το ψωμί, το μουλιάζουμε σε γάλα και το στίβουμε καλά για να φύγει το γάλα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε τον κιμά, το τυρί parmigiano, το αυγό, το ψωμί, το μαϊντανό, τη ματζουράνα, τον άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και αφράτο μίγμα.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα απλώνουμε το μίγμα του κιμά, το ανοίγουμε με ένα πλάστη, στο κέντρο του βάζουμε το ζαμπόν και από πάνω το καπνιστό τυρί.

Βήμα 4

Με το φύλλο της λαδόκολλα αρχίζουμε να τυλίγουμε τον κιμά σε ρολό σφιχτό για να μην χυθελι η γέμιση και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει ο κιμάς.

Βήμα 5

Τέλος βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε το ρολό, τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μόλις ροδίσει ο κιμάς περιχύνουμε με το κρασί, το γυρίζουμε από κάθε πλευρά σταδιακά για ψηθεί με τη σάλτσα και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή