Ρολό χοιρινό γεμιστό με μπέικον και τυρί στο φούρνο

2015-11-26
rolo-xoirino-gemisto-me-mpeikon
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Φίλες μου καλησπέρα. Σήμερα είχα την έμπνευση να σας προτείνω ένα από τα πιο γευστικά, απλά, ευχάριστα, αγαπημένα και λαχταριστά φαγητά που έχω φάει ποτέ, δηλαδή το ρολό χοιρινό το οποίο το κάνω γεμιστό με μπέικον. Κυρίως το φαγητό αυτό μου αρέσει πολύ γιατί μπορείς κάλλιστα να αυτοσχεδιάσεις, να συνθέσεις την γέμιση όπως εσύ επιθυμείς, προσθέτοντας όποιο είδος τυριού θες, με πολλά ή καθόλου λιπαρά, δημιουργώντας ένα ελαφρύ ή λίγο πιο βαρύ γεύμα. Έχετε, επίσης, την δυνατότητα να προσθέσετε πιπεριές ακόμα και μανιτάρια. Είστε δηλαδή μπροστά σε μια συνταγή που μπορείτε να την συνθέσετε με βάση τα θέλω των αγαπημένων σας προσώπων, χωρίς να έχει κανείς παράπονο. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την επιτυχία σας. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα μπούτι ή λαιμός ανοιγμένη για ρολό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε χοντρές λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε χοντρές λωρίδες
  • 5-6 φέτες μπέικον
  • 5-6 φέτες γκούντα
  • 1/2 φλ. του καφέ κονιάκ
  • 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά απλώνουμε το κρέας και πασπαλίζουμε με αλάτι και μουστάρδα την πάνω μεριά του κρέατος.

Βήμα 2

Στη συνέχεια από την πλέυρά που θα ξεκινήσουμε το τύλιγμα απλώνουμε το μπέικον καλύπτοντας όλο τομήκος του ρολού που πρόκειται να δημιουργηθεί (το μισό κομμάτι δηλαδή θα είναι καλυμένο και το μισό ακάλυπτο). Πάνω από το μπέικον απλώνουμε το τυρί, από πάνω τις πιπεριές, τυλίγουμε σφυχτά σε σχήμα ρολού, το δένουμε με ένα σπάγκο σφιχτά ώστε να μην αφήσουμε ανοίγματα κια χυθεί η γέμιση, αλατωπιπερώνουμε και βάζουμε αν θέλουμε από πάνω μυρωσικά της αρεσκείας μας.

Βήμα 3

Τέλος τοποθετούμε στη γάστρα το ρόλο, το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα και 30-40 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή