Ρολό χοιρινό με σάλτσα απο δαμάσκηνα και πορτοκάλι στην κατσαρόλα

2015-11-12
rolo-xoirino-me-saltsa-apo-damskhna-kai-portokali
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Χαίρεται αγαπημένες φίλες. Το σημερινό μενού περιλαμβάνει ένα αρκετά απλό πιάτο, εύγεστο στο έπακρο, σχετικά οικονομικό και πολύ θρεπτικό και υγιεινό. Αναφέρομαι στο ρολό χοιρινό στο οποίο θα προσθέσουμε μια πρωτότυπη σάλτσα συνδυάζοντας δαμάσκηνα και πορτοκάλια. Όπως γνωρίζεται όλες, μιλάμε για δυο φρούτα απείρως υγιεινά για τον ανθρώπινο οργανισμό, τα οποία ανακουφίζουν την δυσκοιλιότητα, ισχυροποιούν τα οστά, ενισχύουν την λειτουργία της καρδιάς, αυξάνουν την σεξουαλική υγεία. Αντιλαμβάνεστε, ότι έχουμε μπροστά μας ένα ναι μεν απλό πιάτο, με στοιχεία gourmet, και κυρίως πολύ υγιεινό, που θα εκπλήξει όσους το γευτούν. Ξεκινήστε αμέσως!

Υλικά

  • 1 ρολό χοιρινό
  • 5 πορτοκάλια το χυμό τους
  • 2 πορτοκάλια ολοκληρα
  • 15 δαμασκηνα αποξηραμένα
  • 1/2 φλιτζανι λάδι
  • 2-3 κ.σ φρεσκο βουτυρο
  • Μισό μπουκάλι ημίγλυκο κρασί
  • Αλατι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε ένα ρολό χοιρινό, του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το βάζουμε σε μία χύτρα με φυτίνη και το τσιγαρίζουμε.

Βήμα 2

Μόλις τσιγαριστεί ρίχνουμε μέσα στη χύτρα το χυμό πορτοκαλιού, τα πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, τα δαμάσκηνα, ανακατεύουμε, κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Μόλις βράσει βγάζουμε το κρέας, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε τα πορτοκάλια και τα δαμάσκηνα και τα περνάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Βήμα 4

Τέλος βάζουμε τα πολτοποιημένα δαμάσκηνα και πορτοκάλια πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρέας, το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή