Ροφός κοκκινιστός στην κατσαρόλα με αυγολέμονο

2014-03-11
Ροφός κοκκινιστός
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια καταπληκτική, γευστική, υγιεινή και θρεπτική συνταγή για να φτιάξεις ροφό κοκκινιστό στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας και αυγολέμονο θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νησιώτικη και παραδοσιακή και την μαγειρεύουμε τους χειμερινούς μήνες καθώς η σάλτσα είναι αρκετά θρεπτική. Μπορείς να προσθέσεις υλικά και μπαχαρικά στην σάλτσα ώστε να της δώσεις την γεύση που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου, εγώ χρησιμοποίησα δυόσμο και άνηθο για να σπάσω κάπως την γεύση της ντομάτας. Δοκίμασε την και γράψε μου τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 2 κιλά ροφός
  • 2 κρεμμύδια 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 ντομάτες ώριμες ή μία κουταλιά πελτές
  • λίγο άνηθο
  • λίγος μαϊντανός
  • λίγος δυόσμος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το ροφό σε μερίδες και τον πλένουμε.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι να τσιγαριστούν και, όταν ροδίσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό (αν δεν έχουμε φρέσκες, βάζουμε πελτέ λιωμένο σε νερό).

Βήμα 3

Ρίχνουμε και το ροφό στην κατσαρόλα με τη σύβραση και τον γυρίζουμε λίγο για να πάει η σύβραση σε όλο το φαϊ.

Βήμα 4

Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και δυο ποτήρια νερό. Τ' αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Βήμα 5

Σπάμε τ' αυγά, χτυπάμε μαρέγκα πρώτα τα ασπράδια, ρίχνουμε συνέχεια και τους κρόκους και τα χτυπάμε να ενωθούν, στίβουμε και τα λεμόνια και τα ρίχνουμε στα αυγά, προσθέτουμε και λίγο ζουμί από το φαγητό, τα χτυπάμε όλα μαζί και περιχύνουμε την κατσαρόλα με το ροφό.

Βήμα 6

Κουνάμε την κατσαρόλα να μη μας ψηθεί το αυγό και ο ροφός κοκκινιστός είναι έτοιμος να τον σερβίρουμε τις μερίδες στα πιάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή