Ροφός με μπάμιες σε σάλτσα ντομάτας

2014-03-09
Ροφός με μπάμιες
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια διαφορετική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις ψάρι ροφό με μπάμιες σε σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι από το χωριό της γιαγίας μου που την κάνανε με διάφορα είδη ψαριού και μια πολύ απλή σάλτσα ντομάτας στην οποία μπορείς να πειραματιστείς προσθέτοντας υλικά και μπαχαρικά για να την κάνεις πιο σπέσιαλ.

Υλικά

  • 1 ροφός 1 - 1 1/2 κιλό
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 3-4 κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε το ψάρι από σπάραχνα, εντόσθια και λέπια. Το πλένετε καλά, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε σε ταψί.

Βήμα 2

Περνάτε τις ντομάτες από μύλο και ρίχνετε το χυμό τους πάνω στο ψάρι μαζί με τα 3 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες.

Βήμα 3

Το περιχύνετε με μισό ποτήρι λάδι και λίγο νερό και το ψήνετε σε σιγανή φωτιά για 1 περίπου ώρα, φροντίζοντας να μην αρπάξει.

Βήμα 4

Βγάζετε το ψάρι και το τοποθετείτε σε πιατέλα.

Βήμα 5

Καθαρίζετε και πλένετε τις μπάμιες, τις ραντίζετε με ξύδι και αλάτι και τις αφήνετε να σταθούν μισή ώρα.

Βήμα 6

Τις περνάτε από το τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι για να μαραθούν.

Βήμα 7

Τις ρίχνετε μέσα στη σάλτσα του ψαριού να βράσουν σε πολύ σιγανή φωτιά για να μη λιώσουν, προσθέτοντας τον πελτέ λιωμένο σε μισό ποτήρι νερό.

Βήμα 8

Ο ροφός με μπάμιες σε σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμος και σερβίρετε στη μέση της πιατέλας το ψάρι, γύρω-γύρω τις μπάμιες και περιχύνετε με τη σάλτσα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή