Ροφός με πορτοκάλι

2015-09-27
Ροφός με πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μία εκπληκτική και από τις αγαπημένες μου συνταγές για ψάρια είναι ο ροφός με πορτοκάλι την οποία και συνηθίζω να φτιάχνω όταν έχω τραπέζι σε φίλους ή την οικογένεια στο σπίτι για αυτό και σου την παρουσιάζω μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειται για ένα πιάτο με λεπτές, ισορροπημένες γεύσεις και ιδιαίτερο άρωμα που του χαρίζουν το βούτυρο σε συνδυασμό με το χυμό πορτοκαλιού και το θυμάρι, ενώ η γλύκα των κρεμμυδιών εσαλότ είναι το στοιχείο που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα της πρότασης μου. Μπορείς να την ετοιμάσεις με διάφορες παραλλαγές και να προσθέσεις και κάποια λαχανικά στην συνταγή αλλιώς μπορείς απλά να την συνοδέψεις με μια από τις συνταγές για σαλάτες που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Η διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής είναι ιδιαίτερα απλή και γρήγορη για αυτό μη χάνεις στιγμή, ακολούθησε τη και δεν θα χάσεις. Περιμένω τα σχόλια σου στο χώρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό ροφός
  • χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • θυμάρι
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο εσαλότ
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε ρίξει το βούτυρο και έχουμε τοποθετήσει σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 2

Αφού σωταριστούν και υδρώσουν τα κρεμμύδια μας χωρίς να τα αφήσουμε να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το λατοπίπερο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3

Παράλληλα έχουμε αλατίσει το ψάρι μας και το σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά χωρίς να το αφυδατώσουμε.

Βήμα 4

Σερβίρουμε το ροφό μας περιχύνοντας τον με τα κρεμμύδια και τη σάλτσα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή