Ροφός στη γάστρα

2015-07-17
Ροφός στη γάστρα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Υπέροχος ροφός στη γάστρα είναι η πρόταση μου για το καλοκαιρινό σου τραπέζι μέσα από συνταγή για ροφό που σου παρουσιάζω στη σελίδα που ακολουθεί. Προμηθεύσου οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι θα βρεις στον ψαρά σου (εγώ βρήκα ροφό), αλάτισε το καλά, στη συνέχεια τοποθέτησε το στη γάστρα επάνω σε κληματόβεργες σύμφωνα με τις οδηγίες μου, αρωμάτισε το με κλαράκια δεντρολίβανου και μέσα σε μερικές μόνο ώρες θα έχεις στο πιάτο σου το πιο νόστιμο γεύμα. Συνδύασε το τέλεια με ένα καλό λευκό κρασί και φυσικά μπόλικο λεμόνι. Θα χαρώ να λάβω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • Ροφός 3 - 4 κιλά
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • μερικά κλαράκια δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • χοντρό αλάτι
  • κληματόβεργες

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά λαδώνουμε πολύ καλά το ψάρι, αλείφουμε με αλάτι και ρίγανη.

Βήμα 2

Στη γάστρα μας τοποθετούμε αρχικά τη σχάρα, μετά τις κληματόβεργες και από πάνω το ψάρι.

Βήμα 3

Ρίχνουμε όλο σχεδόν το κρασί απευθείας στον πάτο της γάστρας και λίγο επάνω στο ψάρι.

Βήμα 4

Τοποθεετούμε τα κλαράκια δεντρολίβανου επάνω στη σάρκα του ψαριού και με κομματάκια αλουμινόχαρτου σφραγίζουμε καλά το καπάκι της γάστρας προκειμένου να μην έχουμε καθόλου διαφυγή ατμών.

Βήμα 5

Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς και αντίσταση και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Βήμα 6

Αμέσως μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνουμε 15 λεπτά για κάθε κιλό ψαριού.

Βήμα 7

Σερβίρουμε με χόρτα, πατάτες φούρνου ή και λαχανικά σχάρας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή