Ροφός στιφάδο με δάφνη και κανέλα

2014-03-12
Ροφός στιφάδο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη, υγιεινή και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις ροφό στιφάδο θα βρεις παρακάτω. Έχω φτιάξει την κλασσική παραλλαγή της συνταγής προσθέτοντας μέσα δάφνη και κανέλα για να της δώσουν μια πιο γλυκιά γεύση. Ανάλογα την εποχή και το γούστο σου μπορείς να πειραματιστείς με διάφορες παραλλαγές σε υλικά και μπαχαρικά. Στην συγκεκριμένη συνταγή που σου παρουσιάζω, αν υπάρχει πρόσθεσε και δυο κουταλιές της σούπας κρασί μαύρο μαζί με τα άλλα υλικά στην κατσαρόλα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψάρια ροφός
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια μικρά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ντομάτα χυμός
  • 1 σκόρδο
  • 1 κουταλιά του καφέ κοφτή πιπέρι
  • 1 κουταλιά του καφέ κοφτή ρίγανη
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 μασούρι κανέλα
  • 1 κουταλιά μεγάλη αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά το ψάρι, το κόβουμε φέτες, το αλατίζουμε (με μία κουταλιά αλάτι) και το αφήνουμε 15 λεπτά γι ανα σφίξει.

Βήμα 2

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο (καθαρισμένα, μα ολόκληρα), το λάδι, τη ντομάτα, το πιπέρι, αλάτι, κανέλα, δάφνη και ρίγανη και τα αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τότε το ψάρι, με νερό τόσο ώστε μόλις να το σκεπάζει και αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά, προσέχοντας να μη λιώσουν ούτε τα κρεμμυδάκια ούτε το ψάρι.

Βήμα 4

Ο ροφός στιφάδο είναι έτοιμος και σερβίρεται ζεστός.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή