Ροφός ψάρι κρασάτος μικρός στο φούρνο

2015-03-12
ροφός κρασάτος
  • Σερβίρεις : 60
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε ροφό ψάρι κρασάτο μικρό στο φούρνο, ένα τέλειο πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι, για τις μέρες της νηστείας αλλά και για ένα πιο εορταστικό δείπνο ως πρώτο πιάτο. Γίνεται με απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και με πολύ εύγεστο αποτέλεσμα! Προσθέστε λαχανικά που σας αρέσουν ή αφαιρέστε όσα δεν προτιμάτε από την συνταγή!

Υλικά

  • 1,5 κιλό ροφός
  • 2 κρεμμύδια κομμένα
  • 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα κομμένα
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας μαργαρίνη (ή βούτυρο)
  • 3/4 κούπας κόκκινο κρασί
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος και θυμάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα καρότα και τη σελινόριζα

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μέσα-έξω και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα λαχανικά και ρίχνουμε θυμάρι

Βήμα 5

Προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά

Βήμα 6

Σερβίρουμε με λίγο μαιντανό (ή και λεμονάκι) και αν θέλουμε χωρίζουμε το ψάρι σε μερίδες

Βήμα 7

Ο ροφός κρασάτος είναι έτοιμος

 

Tips

  • Επιλέξτε ένα μεγάλο και ολόκληρο ροφό
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή